Pečená kačica plnená ovocím
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1 kačica, 5-6 jabĺk, 15-20 sušených sliviek, 1 lyžica majzény, citrón, soľ.
Postup
Krok 1
Dobre očistenú a umytú hus alebo kačicu osolíme a kožu potrieme citrónom a odložíme na 2-3 hodiny do chladu. Sušené slivky umyjeme, uvaríme v troške vody a vyberieme kôstky. Jablká očistíme, vykrojíme jadierka, pokrájame na plátky a pomiešame so slivkami. Ovocie posypeme majzénou, pomiešame, vložíme do brušnej dutiny a zatvoríme ihlou. Nohy v spodnej časti zviažeme niťou, aby vystúpila prsná kosť a dobre sa prepiekla. Hydinu pečieme prikrytú podľa veľkosti 2 až 2,5 hodiny, potom ešte odkryté prudko zapečieme, aby koža bola zlatožltá až hnedá. Vytopenú masť zlejeme, šťavu precedíme. Upečenú kačicu podávame s dusenou červenou kapustou, pečenými zemiakmi a podlejeme prírodnou, nezahustenou šťavou z výpeku.