Žemľová plnka s gaštanmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2-3 žemle, 2 vajcia, 1-2 lyžice roztopeného masla alebo oleja, 20 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 100 g gaštanov, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, materina dúška, 1 klinček, 1 lyžica koňaku, pohárik bieleho vína.

Postup

Krok 1

Gaštany nakrojíme a uvaríme, očistíme a nadrobno pokrájame. Žemle pokrájame na plátky, pokropíme rozšľahanými vajciami a koňakom, ak treba aj trošku mlieka alebo vody, okoreníme a zľahka primiešame pokrájané gaštany a na kocky pokrájanú údenú slaninu. Hydinu pečieme s cibuľou a klinčekom, podlievame bielym vínom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1015
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1016

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia s hroznom

    Kuracie prsia s hroznom

  • Morčacie stehno na maďarský spôsob

    Morčacie stehno na maďarský spôsob

  • Kuracia huspenina

    Kuracia huspenina

kuk