Plnené vajcia I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 vajcia, 4 lyžice krému alebo maslovej ochutenej peny, na ozdobu jadrá opraženej mandle, 4 sardelové očká alebo 1 lyžička kaviáru, petržlenovú vňať, prípadne kúsok červenej kapie, reďkovky alebo inej vhodnej zeleniny, 1 rez opraženého rožka.

Postup

Krok 1

Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme a vychladnuté v studenej vode pozdĺžne prekrojíme. Žĺtky vylúpneme vtedy, keď ich použijeme na žĺtkovú penu alebo ako prísadu do rôznych jemných krémov alebo maslových pien, ktorými bielky znova naplníme cez ozdobnú rúrku. Rožok pokrájame na 1 cm hrubé rezy a opražíme na tuku do červena. Opečené rožky rozložíme na pracovnú dosku. Maslovú penu vložíme do vrecka ukončeného ozdobnou rúrkou. Na každý rez opečeného rožka striekneme asi 1/2 cm kúsok peny a prilepíme polovicu bielka a na tvrdo uvareného vajca. Potom bielok kopcovito naplníme krémom cez ozdobnú rúrku. Do stredu naplneného vajca položíme ozdobu. Plnené vajcia necháme v chlade stuhnúť 2 hodiny. Žĺtková pena do plnených vajec: Na tvrdo uvarené vajcia pozdĺžne prekrojíme na polovice, žĺtky vylúpneme a teplé postrúhame. Pridáme maslo (pomer 1:2), osolíme, ochutíme sardelovou pastou alebo olejom zo sardelových očiek a vymiešame na hladkú penu. Maslová pena s taveným syrom: Tavený syr a maslo (pomer 1:2) osolíme, jemne okoreníme mletým korením alebo s nadrobno pokrájanou pažítkou, alebo s roztlačeným cesnakom a dobre vymiešame. Plnené vajcia podávame s hriankou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1386
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1387

Podobné recepty:
  • Kávová maškrta

    Kávová maškrta

  • Vyprážaný zeleninový rezeň

    Vyprážaný zeleninový rezeň

  • Grilovaný syr s bielou plesňou

    Grilovaný syr s bielou plesňou

kuk