Vyprážané plnené palacinky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 vajcia, 1 lyžicu oleja, 0,5 až 2 dl piva, 150 g hladkej múky, soľ, tuk na vyprážanie. Na plnku: 150 až 200 g šunky alebo salámy, 150 g syra Niva, horčicu, múku, 2 vajcia a strúhanku na obaľovanie.

Postup

Krok 1

Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 až 15 minút stáť. Na rozohriatom tuku upečieme čo najtenšie palacinky. Na každú položíme plátok šunky, potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Palacinku stočíme a obalíme v trojobale - múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke, a vypražíme na rozohriatom tuku. Podávame so zemiakmi. Palacinky môžeme plniť rôznymi plnkami, napríklad vajíčkovou, hríbovou, pomletým mäsom opraženým na cibuľke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1578
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1579

Podobné recepty:
  • Šalát z karfiolu /a inej surovej a varenej zeleniny/

    Šalát z karfiolu /a inej surovej a varenej zeleniny/

  • Zemiaky s maslom

    Zemiaky s maslom

  • Špalda - pomazánka zo zŕn

    Špalda - pomazánka zo zŕn

kuk