Plnená omeleta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g tekvice, trochu cukru, soľ, 1 lyžicu citrónovej šťavy, menšiu cibuľu, dve vajcia, 2 lyžice sladkej smotany alebo mlieka, kôpor.

Postup

Krok 1

Tekvicu olúpeme a nastrúhame alebo pokrájame na tenké pásiky. Pridáme soľ, posekanú cibuľu, citrónovú šťavu a trochu cukru. Dáme do misky vhodnej do mikrovlnej rúry a zakryté v nej dusíme 6 minút pri 600 W. Predtým ešte podlejeme lyžicou sladkej smotany. Udusenú tekvicu odložíme a pripravíme si omeletu. 2 žĺtky vymiešame s lyžičkou sladkej smotany a pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, osolíme. Na plytkej miske rozpustíme maslo, vylejeme vajíčkovú masu a odkryté pečieme 3 minúty pri 360 W. Omeletu položíme na ohriaty tanier, navrstvíme udusenú tekvicu, preložíme a ozdobíme rajčinou a kôprom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1212
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1213

Podobné recepty:
  • Zelerový šalát, letná varianta s ryžou

    Zelerový šalát, letná varianta s ryžou

  • Špenátové lievance

    Špenátové lievance

  • Pečené rizoto s tekvicou

    Pečené rizoto s tekvicou

kuk