Pečeň na jablkách

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 plátkov teľacej alebo hovädzej pečene, 3 stredne veľké cibule, 180 g masla alebo oleja, 8 jabĺk, múku, soľ a korenie.

Postup

Krok 1

Jablká zbavené šupky a jadrovníkov nakrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm. Cibuľu nadrobno pokrájame a podusíme na tretine masla do sklovita. Pokoreníme a posolíme, vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Na druhej tretine tuku opečieme jablká, ktoré odložíme k cibuli. Plátky pečene obalíme v múke, na panvicu dáme zbytok masla a 4 až 5 minút opekáme z každej strany. Pečeň uložíme na servírovaciu misu, prípadne rozdelíme na taniere. Obložíme jablkami a cibuľou a podávame so zemiakovou kašou alebo inou prílohou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1031
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1032

Podobné recepty:
  • Lasagne s mletým mäsom

    Lasagne s mletým mäsom

  • Hovädzí tatarák

    Hovädzí tatarák

  • Hovädzie líčka na čiernom pive

    Hovädzie líčka na čiernom pive

kuk