Poľovnícka pečeň
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 500 g hovädzej pečene, kyslé mlieko, 60 g údenej slaniny, mleté čierne korenie, 2 potlčené klinčeky, 1 cibuľu, 40 g masti alebo tuku, soľ.
Postup
Krok 1
Pečeň odblaníme, umyjeme a na 30 minút vložíme do kyslého mlieka. Osušíme ju obrúskom a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Slaninu pokrájame na rezančeky a prešpikujeme ňou pečeň. Posypeme ju korením, klinčekmi a obalíme v strúhanke. Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na masti. Pripravené plátky pečene z obidvoch strán opečieme, hotové osolíme. Podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou.