Pečená hus s červenou kapustou a so zemiakovou knedľou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 hus, potlčená rasca, voda. Dusená červená kapusta: 2 cibule, 30 g masti, 600 g červenej hlávkovej kapusty, potlčená rasca, soľ, cukor, ocot. Zemiaková knedľa: 500 g zemiakov uvarených v šupke, 100 g hrubej múky, 50 g krupice, 1 vajce, soľ.

Postup

Krok 1

Vyčistenú a umytú hus deň vopred dobre nasolíme. Pred prípravou ju potrieme potlčenou rascou, vložíme do pekáča, podlejeme vodou a upečieme do mäkka. Dusená červená kapusta: Nadrobno posekanú cibuľu speníme v rozohriatej masti, pridáme očistenú kapustu pokrájanú na tenké rezance, trocha podlejeme vodou, posypeme potlčenou rascou, osolíme a prikryté udusíme do mäkka. Nakoniec kapustu ochutíme cukrom a octom. Zemiaková knedľa: Zemiaky ošúpeme, zomelieme alebo popučíme, pridáme múku, krupicu, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta sformujeme šúľok, ktorý varíme v osolenej vode asi 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(4 / 5)

4 1 1623
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1624

Podobné recepty:
  • Enchillada (Mexiko)

    Enchillada (Mexiko)

  • Kuracie rezne marinované v pive

    Kuracie rezne marinované v pive

  • Kurča dusené na mexický spôsob

    Kurča dusené na mexický spôsob

kuk