Králičie stehná na olivách

2015-03-19

Ingrediencie

  • 500 g králičích stehien, 1 mrkvu, 2 petržleny, 1 stonku stopkového zeleru, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 1 lyžičku celého čierneho korenia, 2 dl červeného vína, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 vetvičku rozmarínu, zopár stoniek petržlenovej vňate, 1 vetvičku tymianu, 3 dl zeleninového vývaru, štipku šafranu, za hrsť olív.

Postup

Krok 1

Králičie stehná dáme na dve hodiny marinovať do marinády pripravenej z pokrájanej mrkvy, petržlenu, stopkového zeleru, cibule cesnaku, ku ktorým pridáme bobkový list, niekoľko guľôčok čierneho korenia a dve dl červeného vína. Marinované stehná osušíme, osolíme, okoreníme a osmažíme na olivovom oleji do hneda. Zalejem ich scedenou marinádou. Pevnú časť marinády osmažíme na olivovom oleji, pridáme dve lyžice paradajkového pretlaku a premiešame. Pridáme vetvičku rozmarínu, petržlenovú vňať a tymian. Podlejeme zeleninovým vývarom, premiešame prejeme ku králičím stehnám. Pridáme šafran a varíme asi jednu hodinu, alebo, pokiaľ nie je mäso mäkké. Mäso vyberieme, šťavu scedíme a zredukujeme na primeranú hustotu omáčky. Pridáme olivy, vrátime späť mäso a krátko povaríme. Podávame s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 687
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

688

Podobné recepty:
  • Nákyp z diviny

    Nákyp z diviny

  • Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím

    Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím

  • Divinová zmes na ihle

    Divinová zmes na ihle

kuk