Mačanka II

2014-01-15

    Ingrediencie

    • 2 l kapustovej vody z kvasenej kapusty, 100 g sušených húb, olej, polohrubú múku, maslo, 2 cibule, 1 lyžičku mletej červenej papriky.

    Postup

    Krok 1

    Do kapustovej vody namočíme veľa sušených húb. Po asi pol hodine privedieme do varu a varíme približne 15 minút. Z oleja a polohrubej múky pripravíme svetlú zásmažku, ktorú rozriedime studenou vodou. Po lyžiciach pridávame do variacej sa kapustnej vody s hubami a metličkou šľaháme, aby sa nevytvorili hrudky. Mačanka by mala byť primerane hustá (ale nie veľmi). Krátko povaríme a ak je mačanka málo hustá, pripravíme si zátrepku zo studenej vody a polohrubej múky a mačanku zahustíme. Na oleji opražíme cibuľu. V priebehu praženia pridáme maslo. Keď sa cibuľa sfarbí do svetlo hnedej až hnedej farby, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme ju do polievky. Nakoniec pridáme kus masla na zjemnenie. Mačanku podávame v miskách a namáčame si do nej tzv. obradový chlieb. Do pravej pôstnej mačanky by sa nemalo použiť maslo.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 815
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    816

    Podobné recepty:
    • Šošovicová polievka s paradajkami

      Šošovicová polievka s paradajkami

    kuk