Horniacky pekáč II

2013-12-04

Ingrediencie

  • 500 g kyslej kapusty, 500 g rôznych údenín (zvyšky vareného údeného mäsa, saláma, párky, šunka, špekáčiky...), 2 vajcia, 400 g kyslej smotany, 750 g zemiakov, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, malý kúsok zázvoru, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Do pekáča navrstvíme kyslú kapustu. Údeniny pokrájame na menšie kúsky, pridáme k nim prelisovaný cesnak, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, postrúhaný zázvor. Premiešame a navrstvíme na kapustu. Očistené cibule prekrojíme na polovice a natenko pokrájame. Rozoberieme na mesiačiky a navrstvíme na údeniny. Ďalšiu vrstvu vytvoríme zo zemiakov pokrájaných na kolieska, zmiešaných so soľou (1/2 lyžičky). Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po 15-tich minútach alobal odstránime a obsah pekáča zalejeme zmesou smotany, vajec a soli. Pečieme ďalších 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 750
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

751

Podobné recepty:
  • Švajčiarsky guláš

    Švajčiarsky guláš

  • Zeleninový guláš s párkom

    Zeleninový guláš s párkom

  • Ražničí s klobásou a banánom

    Ražničí s klobásou a banánom

kuk