Kačacie prsia na šaláte
2013-02-04- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1 kačacie prsia s kožou, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja, 20 g lieskových orieškov, 1 uvarenú cviklu, 1 menšiu hlávku ľadového šalátu, za hrsť lístkov rukoly, 0,5 dl olivového oleja, 0,2 dl orechového oleja, 0,5 dl sherry octu, soľ, mleté čierne korenie, 150 g syra s modrou plesňou
Postup
Krok 1
Kožu na kačacích prsia narežeme do štvorcov. Prsia osolíme a prudko opečieme na horúcom oleji, najprv tri minúty kožou dolu a potom tri minúty aj z druhej strany. Okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 8 minút. Kačacie prsia vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme asi 10 minút odležať. Potom ich nakrájame na tenké plátky. Ošúpané lieskové oriešky nasucho opečieme a rozdrvíme. Cviklu pokrájame na plátky a zmiešame s natrhaným ľadovým šalátom a s lístkami rukoly. Z 0,5dl olivového oleja, orechového oleja, sherry octu, soli a korenia pripravíme zálievku,. Ktorou zalejeme pripravenú zmes šalátu. Na šalát poukladáme plátky kačacieho mäsa, prelejem výpekom a posypeme orieškami.