Hovädzie s fazuľou na kanadský spôsob

2012-06-13

Ingrediencie

  • 200 g prerastenej slaniny, 5 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 1 podlhovastý feferón, 1 lyžičku koriandru (semienok), 600 g hovädzieho na guláš, mleté čierne korenie, soľ, 5 lístkov bazalky, 3 bobkové listy, 1 dl tmavého piva, 0,5 l paradajkovej šťavy, 1 konzervu (250 g) bielej fazule, 1 konzervu (250 g) červenej fazule, dve lyžice javorového sirupu, 3 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, vajcia (jedno na jednu porciu).

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájame na väčšie kocky a vyškvaríme ju. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, cibuľu pokrájanú na väčšie kocky, na tenké kolieska pokrájaný feferón, opražený a následne pomletý koriander, hovädzie mäso pokrájané na menšie kocky, mleté čierne korenie, soľ, potrhanú bazalku, a bobkové listy. Premiešame. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme pivom a paradajkovou šťavou. Keď je mäso mäkké, pridáme bielu a červenú fazuľu. Premiešame a pridáme dve lyžice javorového sirupu. Po chvíli pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa. Na každú porciu položíme volské oko a pokvapkáme javorovým sirupom. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1113
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1114

Podobné recepty:
  • Mäsové guľky s perkeltovou omáčkou

    Mäsové guľky s perkeltovou omáčkou

  • Guláš so zeleninou a vajcom

    Guláš so zeleninou a vajcom

  • Hovädzie s fazuľou

    Hovädzie s fazuľou

kuk