Pravé ruské šči z kyslej kapusty

2012-06-03

Ingrediencie

  • 700 g kyslej kapusty, 500 g hovädzieho mäsa (hruď; bok), 100 g údených bravčových kostí, 1,8 l vody, 100 g mrkvy, 30 g petržlenu, 90 g cibule, 100 g paradajkového pyré, 60 g masla, 20 g múky, 4 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Mäso vložíme do vody a varíme 3 hodiny. Vývar scedíme. Uvarené mäso nakrájame na kúsky. Kapustu vyžmýkame, nakrájame nadrobno, pridáme polovicu paradajkového pyré, maslo a za občasného miešania zahrejeme. Pridáme údené kosti, zalejeme časťou vývaru a na miernom ohni, prikryté, varíme 3 až 4 hodiny pod pokrievkou. Po tomto čase kapusta musí mať hnedú farbu, kašovitú konzistenciu a sladkastú chuť. Kosti vyberieme. Nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu opražíme, pridáme zvyšok paradajkového pyré a dusíme za stáleho miešania asi 5 minút. Pridáme k polievke. Osobitne na suchej panvici opražíme múku. Pridáme k nej časť scedenej, ochladenej kapusty, krátko povaríme a pridáme k polievke. Krátko (asi 15 minút, najlepšie v rúre) spolu povaríme. Dochutíme soľou, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a pokrájanú petržlenovú vňať. Ku šči podávame smotanu a rasstegae.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1551
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1552

Podobné recepty:
  • Fazuľová polievka so zeleninou II

    Fazuľová polievka so zeleninou II

  • Krevety zapečené so špenátom (India)

    Krevety zapečené so špenátom (India)

  • Šošovicová polievka s mrkvou

    Šošovicová polievka s mrkvou

kuk