Žárkoe s hubami (pečienka s hubami)

2012-04-15

Ingrediencie

  • 700 g hovädzieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľu, 60 g paradajkového pretlaku, olej, 1 lyžicu hladkej múky, 150 g lesných húb, 0,4 dl červeného vína, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso nakrájame na porcie. Kocky slaniny osmažíme na lyžici oleja spolu s mäsom a nakrájanou cibuľou. Všetko zalejeme vývarom alebo vodou tak, aby mäso bolo pokryté. Pridáme víno, soľ a korenie a dusíme do mäkka pri nízkej teplote. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájané huby. Pridáme múku a paradajkový pretlak. Po krátkom dusení pridáme k mäsu. Ako prílohu k pečienke s hubami podávame ryžu, zemiaky alebo ruskú klasiku - pohánku. Je to chutné hlavné jedlo, recept tradičnej ruskej kuchyne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 798
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

799

Podobné recepty:
  • Kanadské bravčové rebierko

    Kanadské bravčové rebierko

  • Čorba na moldavský spôsob

    Čorba na moldavský spôsob

  • Morčacie stehno na maďarský spôsob

    Morčacie stehno na maďarský spôsob

kuk