Ruské pirohy s omáčkou

2012-03-19

Ingrediencie

  • Na cesto: 20 g kvasníc, 200 g hladkej múky, 25 g zmäknutého masla, 1 lyžičku cukru, 1/2 lyžičky soli. Na potretie 1 vajce. Na plnku: 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 250 g hlávkovej kapusty, 250 g mletého hovädzieho mäsa, mleté čierne korenie, 1 lyžicu horčice, 1,5 dl mäsového vývaru, 1 dl kyslej smotany. Na omáčku: 300 g červenej repy, 2,5 dl vývaru, 0,2 dl vodky, cukor, 1 dl sladkej smotany.

Postup

Krok 1

Kvasnice rozdrobíme do vlažnej vody. Necháme 10 minút na teplom mieste kysnúť. Do hladkej múky pridáme zmäknuté maslo, lyžičku cukru, trošku soli a kvások s vodou. Vypracujeme pomerne husté cesto, ktorého hustotu regulujeme pridaním vlažnej vody, či múky. Bochník cesta pomúčime a prikrytý necháme asi 10 minút odpočinúť. Cibuľu pokrájame na tenké plátky (polmesiačiky) a speníme ju na oleji. Pridáme najemno pokrájanú kapustu, soľ a chvíľu dusíme. Po zmäknutí kapusty pridáme mleté hovädzie mäso, mleté čierne korenie a lyžicu horčice. Podlejeme vývarom a podusíme. Tekutinu odparíme a plnku necháme vychladnúť. Zjemníme ju kyslou smotanou. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 5 mm a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 8 cm. Na každé položíme časť plnky, preložíme na polovicu a okraje poriadne postláčame. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút. Uvarenú červenú repu ošúpeme a pokrájame na kocky. Zalejeme vývarom alebo vodou a krátko povaríme. Potom repu rozmixujeme. Ochutíme vodkou, cukrom a zjemníme smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 544
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

545

Podobné recepty:
  • Zapečené baklažány na balkánsky spôsob

    Zapečené baklažány na balkánsky spôsob

  • Milánske ragú

    Milánske ragú

  • Suang - si (šťastie)

    Suang - si (šťastie)

kuk