Moskovské peľmene

2012-02-28

Ingrediencie

  • 700 g hladkej múky, 2 vajcia, 1/4 l teplej vody, 350 g hovädzieho mäsa, 350 g baranieho alebo bravčového mäsa, 1 väčšiu cibuľu, 1,5 až 2 dl mlieka, 1 lyžičku cukru, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Mäso zbavíme šliach a spolu s pokrájanou cibuľou ho dvakrát zomelieme. Primiešame k nemu cukor, soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Mäsový zmes dobre vypracujeme. Z múky, vajec, štipky soli a teplej vody vymiesime husté cesto. Prikryté cesto necháme asi 30 minút odpočívať. Z odpočinutého cesta vytvoríme valec, alebo dva, či tri, ktoré pokrájame na plátky. Každý plátok rozvaľkáme na tenkú placku, do stredu ktorej dáme za lyžičku mäsovej zmesi. Okraje spojíme, pozatláčame tak, aby vznikol polmesiac, ktorého konce spojíme. Peľmene vhadzujeme do vriacej, osolenej, vody a varíme 8 až 10 minút. Uvarené peľmene vyberieme dierovanou vareškou a ešte horúce pokvapkáme maslom. Podávame s kyslou smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1486
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1487

Podobné recepty:
  • Hovädzí guláš so šunkou

    Hovädzí guláš so šunkou

  • Mäsový bochník so syrom

    Mäsový bochník so syrom

  • Bulharský šalát

    Bulharský šalát

kuk