Toskánska Ribollita
2012-02-18- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 3 strúčiky cesnaku, 1 malú cibuľu, 1 mrkvu, 1 menší zeler, 50 g šunky, olivový olej, 400 g konzervu celých lúpaných paradajok, 400 g konzervu fazule, 100 g čerstvej kapusty, 100 g kelu, 1 liter kuracieho vývaru, 1 vetvičku čerstvého rozmarínu, 4 listy bazalky, 4 stonky zelerovej vňate, 2 lyžice strúhanky, strúhaný parmezán.
Postup
Krok 1
Na dvoch lyžiciach olivového oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, na kocky pokrájaný zeler a na malé kocky pokrájanú šunku. Premiešame a krátko osmažíme. Pridáme pokrájané Na rezance pokrájanú kapustu a kel, paradajky aj so šťavou, obsah konzervy s fazuľou, kurací vývar, vetvičku rozmarínu a pokrájanú bazalku. Varíme asi 20 minút. Pred odstavením z ohňa pridáme strúhanku a pokrájanú zelerovú vňať. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Porcie posypeme strúhaným parmezánom. Podávame s opečenými hriankami.