Toskánska Ribollita

2012-02-18

Ingrediencie

  • 3 strúčiky cesnaku, 1 malú cibuľu, 1 mrkvu, 1 menší zeler, 50 g šunky, olivový olej, 400 g konzervu celých lúpaných paradajok, 400 g konzervu fazule, 100 g čerstvej kapusty, 100 g kelu, 1 liter kuracieho vývaru, 1 vetvičku čerstvého rozmarínu, 4 listy bazalky, 4 stonky zelerovej vňate, 2 lyžice strúhanky, strúhaný parmezán.

Postup

Krok 1

Na dvoch lyžiciach olivového oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, na kocky pokrájaný zeler a na malé kocky pokrájanú šunku. Premiešame a krátko osmažíme. Pridáme pokrájané Na rezance pokrájanú kapustu a kel, paradajky aj so šťavou, obsah konzervy s fazuľou, kurací vývar, vetvičku rozmarínu a pokrájanú bazalku. Varíme asi 20 minút. Pred odstavením z ohňa pridáme strúhanku a pokrájanú zelerovú vňať. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Porcie posypeme strúhaným parmezánom. Podávame s opečenými hriankami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1005
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1006

Podobné recepty:
  • Kohút na červenom víne po burgundsky (Francúzsko)

    Kohút na červenom víne po burgundsky (Francúzsko)

  • Najjednoduchšia pijanská polievka

    Najjednoduchšia pijanská polievka

  • Jemná karfiolová polievka

    Jemná karfiolová polievka

kuk