Srdiečkové rizoto

2011-11-10

Ingrediencie

  • Medzi prsty šafranu, 0,5 dl bieleho vína, 0,5 dl oleja, 125 g masla, 1 cibuľu, 400 kuracích srdiečok, 2 mrkvy, 1/2 lyžičky rasce, štipku mletého čierneho korenia, soľ, 500 g ryže, 1 l slepačieho vývaru, petržlenovú vňať, 150 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Šafran namočíme do bieleho vína. Na oleji a polovici masla speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme kuracie srdiečka prekrojené na polovice, pokrájanú mrkvu, rascu, mleté čierne korenie, soľ a podusíme. Podľa potreby podlievame slepačím vývarom. Keď srdiečka zmäknú, pridáme ryžu, premiešame, prilejeme víno so šafranom a zvyšok vývaru. Pridáme druhú polovicu masla, premiešame, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 25 minút. Hotové rizoto ochutíme petržlenovou vňaťou, posypeme syrom. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1728
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1729

Podobné recepty:
  • Kačica na víne

    Kačica na víne

  • Kurací šalát s dressingom

    Kurací šalát s dressingom

  • Kuracie prsia s glacé balzamiko

    Kuracie prsia s glacé balzamiko

kuk