Ruské vajcia
2010-05-31- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z vajec
Ingrediencie
- 200 g zemiakov, 50 g vareného alebo sterilizovaného hrášku, 50 g varenej mrkvy, 30 g vareného zeleru, 50 g sladkokyslých uhoriek, 1 kyslasté jablko, 10 g cibule, mleté čierne korenie, soľ, 100 g žĺtkovej majonézy, 0,5 dl smotany, citrónovú šťavu, cukor, 2 vajcia uvarené na tvrdo.
Postup
Krok 1
V šupe uvarené zemiaky olúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme k nim hrášok, na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, olúpané jablko, nadrobno posekanú cibuľu, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame. Polejeme majonézou, smotanou, pridáme podľa chuti citrónovú šťavu, cukor, soľ a zamiešame. šalát upravíme na misu, dáme naň, na polovice rozkrojené vajcia, polejeme majonézou a ozdobíme vejárikom uhorky.