Okroška s kvasom (ruská studená polievka)

2009-11-11

Ingrediencie

  • 3 vetvičky čerstvého kôpru, 3 vetvičky petržlenovej vňate, 3 jarné cibuľky s vňaťou, 1/2 lyžičky hrubozrnnej soli, 3 vajcia uvarené na tvrdo, 3 šalátové uhorky, 6 až 7 červených reďkoviek, 1,5 l kvasu, kyslú smotanu, prípadne horčicu.

Postup

Krok 1

Kôpor, petržlenovú vňať a cibuľku pokrájame, posypme soľou a rozmiagame v kameninovom mažiari. Preložíme do hrnca. Pridáme šupky zbavené, na malé kocky pokrájané uhorky, na rovnaké kocky pokrájané reďkovky a vajcia a zalejeme chlebovým kvasom. Môžeme primiešať horčicu. Do každej porcie dáme za lyžicu kyslej smotany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(2 / 5)

2 1 674
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

675

Podobné recepty:
  • Lipský ananás

    Lipský ananás

  • Kim či (kórejský šalát)

    Kim či (kórejský šalát)

  • Empanadas - plnené šatôčky (Venezuela)

    Empanadas - plnené šatôčky (Venezuela)

kuk