Pre krvnú skupinu 0: slávnostné vegetariánske raňajky
2010-08-28- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné , Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- A/ 1 špaldová bageta /terno/., 1/3 kocky tofu, olivový olej, 1 strúčik cesnaku, japonská sójová omáčka, kúsok paradajky., B/ poľná uhorka, 1/2 mrkve, 1 paradajka, kúsok cibule, petržlenová vňať a vňať z póru, kúsok papriky, solčanka, pár kvapiek citróna, alebo octa, štipka hnedého cukru, olivový olej a olej z tekvicových semienok 3:1., C/ 1 stredne veľká cvikla, voda, 1/2 cibule, 3/4 mrkve 1 strúčik cesnaku, kúsok zelenej papriky a vňať z póru, 1 bobkový list, solčanka, indická soľ, kúsok zeleninovej kocky, bylinková soľ, štipka hnedého cukru, grécke seno - semienka, sušené bylinky, červená mletá paprika, kurkuma, mleté čierne korenie, drvená rasca, mahá korenie, sušená bazalka, čili tekuté, 1/2 PL olivového oleja a 1 ČL tekvicového oleja.
Postup
Krok 1
A/ bagetu prekrojíme a naplníme plátkami tofu, ktoré sme z oboch strán opiekli na oleji a pokvapkali sójovou omáčkou, pridáme plátky mierne osmahnutého cesnaku a pre šťavu niekoľko kúskov pokrájanej paradajky., B/ uhorku nakrájame na kocky, mrkvu nahrubo nastrúhame, cibuľu a papriku pokrájame nadrobno., pridáme všetky ostatné suroviny a šalát zľahka zamiešame, nakoniec pridáme pokrájanú paradajku., C/ cviklu pokrájame na väčšie obdĺžniky, mrkvu, papriku a cesnak na menšie kúsky, cibuľu na mesiačiky, vňať z póru ostane sčasti celá a sčasti pokrájaná., pridáme všetky koreniny a na miernom ohni chvíľu všetko spolu povaríme., zastudena môžeme do cvikle nakrájať aj trocha paradajky.