Pikantné bravčové rebierka

2008-08-26

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčových rebierok, 3 lyžice oleja, 2 lyžičku chilli (drvené papričky), 60 g čerstvého zázvoru (ďumbier), 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 0,5 dl medu, 0,5 dl bieleho vinného octu, 3 lyžice sójovej omáčky (podľa možností svetlej, sladkej), 0,5 dl sherry, 1 paradajkový pretlak.

Postup

Krok 1

Do horúceho oleja pridáme lyžičku drvených papričiek (chilli) a krátko, 15 až 20 sekúnd smažíme. Olej scedíme do veľkej panvice, pridáme nadrobno pokrájaný ďumbier, 2 strúčiky cesnaku a za stáleho miešania krátko, nie viac ako 15 sekúnd smažíme pri miernej teplote. Pridáme pokrájané rebierka, ktoré zo všetkých strán opražíme. Podlejeme niekoľkými lyžicami vody, osolíme, okoreníme a dusíme asi 15 minút. Osobitne zahrejeme med, vínny ocot, sójovú omáčku, sherry a paradajkový pretlak. Pridáme 1 lyžičku chilli, 2 prelisované strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a krátko povaríme. Do omáčky preložíme rebierka a prikryté dusíme do zmäknutia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 724
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

725

Podobné recepty:
  • Hovädzie po mojom

    Hovädzie po mojom

  • Pochúťka panovníka Mateja

    Pochúťka panovníka Mateja

  • Hašé á la Havana

    Hašé á la Havana

kuk