Nákyp z tuniaka
2008-07-17Ingrediencie
- 400 g tuniaka z konzervy (bez nálevu, bez oleja), 200 g udusenej ryže, 50 g olív, 4 dl kyslej smotany, 2 vajcia, 200 g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú (sladkú) papriku, petržlenovú vňať, kúsok masla.
Postup
Krok 1
Scedeného tuniaka zmiešame s ryžou, pridáme na malé kocky pokrájané olivy, kyslú smotanu, žĺtky a premiešame. Dochutíme soľou, korením, paprikou a petržlenovou vňaťou. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka zmiešame s pripravenou hmotou. Zmes dáme do maslom vymasteného pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 15 minút. Navrch nasypeme strúhaný syr a ešte krátko zapečieme. Jaroslav Kobza