Čalamáda podľa Zuzky Kováčovej

2016-03-14

Popis

Nesterilizovaná čalamáda ako kyslá zeleninová príloha ku všetkým druhom jedál.

Ingrediencie

  • 5 kg bielej kapusty
  • 2 kg papriky
  • 1,5 kg cibule
  • 1 vrecúško zeleninového nakladača (preosiateho - len prášok)
  • 2 lyžica soli
  • 900 g cukru
  • 3/4 l octu
  • 1,5 l vody
  • štipka pyrosiričitanu uhličitého

Postup

Krok 1

Kapustu, papriku a cibuľu nastrúhame (nakrájame), zasypeme soľou, preosiatym nakladačom a cukrom. Zalejeme octom a vodou. Pridáme štipku pyrosiričitanu (aby kapusta ostala biela). Necháme 24 hodín odležať.

Krok 2

Plníme do umytých pohárov, ktoré uzavrieme viečkami a odložíme do komory. Nesterilizujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1368
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1369

Podobné recepty:
  • Polievka z úhora na spôsob Pompadour

    Polievka z úhora na spôsob Pompadour

  • Vyprážaný kelový list

    Vyprážaný kelový list

  • Sviečková z koňského mäsa

    Sviečková z koňského mäsa

kuk