Čalamáda podľa Zuzky Kováčovej
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné
Popis
Nesterilizovaná čalamáda ako kyslá zeleninová príloha ku všetkým druhom jedál.
Ingrediencie
- 5 kg bielej kapusty
- 2 kg papriky
- 1,5 kg cibule
- 1 vrecúško zeleninového nakladača (preosiateho - len prášok)
- 2 lyžica soli
- 900 g cukru
- 3/4 l octu
- 1,5 l vody
- štipka pyrosiričitanu uhličitého
Postup
Krok 1
Kapustu, papriku a cibuľu nastrúhame (nakrájame), zasypeme soľou, preosiatym nakladačom a cukrom. Zalejeme octom a vodou. Pridáme štipku pyrosiričitanu (aby kapusta ostala biela). Necháme 24 hodín odležať.
Krok 2
Plníme do umytých pohárov, ktoré uzavrieme viečkami a odložíme do komory. Nesterilizujeme.