Celozrnný domáci chlieb
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Iné
Popis
Tekvica, slnečnica, rasca, ľan či sezam - nutrične bohatý domáci chlieb, ktorý si Vás svojou cereálnou chuťou získa na prvý hlt.
Ingrediencie
- 4,5 dl vody
- 1 lyžica octu
- 2 lyžička morskej soli
- 1 lyžička cukru alebo medu
- 300 g hladkej múky (T650 chlebová)
- 250 g BIO celozrnnej špaldovej múky (možno nahradiť grahamovou múkou)
- 1,5 lyžička sušených kvasníc
- 2,5 dl ovsených vločiek
- 2 lyžička sezamu
- 2 lyžička ľanových semiačok
- 1 lyžička rasce
- 2 lyžica slnečnicových semiačok
- 1 lyžica tekvicových semiačok
Postup
Krok 1
Všetky suroviny spolu dobre vymiešame na hustejšie cesto a necháme v teple nakysnúť. Po nakysnutí cesto znova premiesime, vložíme do hranatej obdĺžnikovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 45 minút.
Krok 2
Po upečení necháme vychladnúť na drevenej alebo kovovej mriežke. Ak máme piecku na pečenie chleba, vkladáme všetky ingrediencie v hore uvedenom poradí do piecky, pečieme na programe BASIC ako prostredný (resp. menší) bochník.