Svieža jahodová torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Cesto: 2 vajcia, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 1 lyžica mlieka, polovicu vrecúška prášku do pečiva. Tvarohová vrstva: 1 tvaroh, 0,5 dl mlieka, 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, 250 g čerstvých jahôd, 1 balenie želatíny v plátkoch.
Postup
Krok 1
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva, múku a sneh z bielkov. Upečieme v tortovej forme (vymastenej a vysypanej strúhankou). Tvaroh zmixujeme s jahodami (pár si ich necháme bokom), s cukrom a mliekom a nakoniec pridáme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Do vymixovanej zmesi pridáme celé jahody a nalejeme na korpus. Necháme v chladničke pár hodín.