Jarné rolky v jarnej omáčke
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 4 mladé karotky, 4 jarné cibuľky, viazaničku červených reďkvičiek, 4 strúčiky cesnaku, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 4 kuracie prsia, 1 lyžičku hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 0,5 l zeleninového vývaru, soľ, zeleninovú koreniacu zmes.
Postup
Krok 1
Kuracie prsia prekrojíme tak, aby vznikli väčšie pláty, ktoré zľahka naklepeme. Na každý plát rozotrieme prelisovaný cesnak, položíme kúsok mrkvy, bielu časť jarnej cibuľky, mäso zvinieme a spevníme špáradlami (konce nemusia byť uzatvorené). Rolky opražíme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté krátko povaríme. Kyslú smotanu rozmiešame s malým množstvom hladkej múky a pridáme ju do variaceho sa zeleninového vývaru. Pridáme aj šľahačkovú smotanu, privedieme do varu a krátko povaríme. Po odstavení pridáme najemno postrúhané vajcia, na mesiačiky pokrájané reďkvičky a pokrájanú vňať z cibuliek. Do omáčky pridáme aj šťavu, v ktorej sme dusili rolky. Rolky podávame v omáčke, prekrojené na polovice. Tanier dozdobíme pokrájanými reďkvičkami a vňaťou z cibuliek.