Exotická ovocná bomba
2018-01-12- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Exotická ovocná bomba
Ingrediencie
- 6 ks vajec
- 6 lyžica kryštálového cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 6 lyžica polohrubej múky
- 1 bal okrúhlych detských piškót
- 2 ks kyslé smotany
- 3 vrecúško vanilkového cukru
- 3 bal bezfarebnej tortovej želatíny
- 1 konzerva ananásu (kúsky)
- 1 konzerva mandariniek
- 4 ks banány
- 2 ks mangá
Postup
Krok 1
Vajcia vyšľaháme s cukrom a 1 vrecúškom vanilkového cukru. Preosejeme do toho múku s práškom do pečiva, zľahka premiešame, vylejeme na hlboký plech s papierom na pečenie a upečieme. Upečené cesto zľahka pokvapkáme šťavou z ananásu alebo mandariniek. Ale pozor, aby cesto nebolo príliš mokré. Tri banány a jedno mango pokrájame na malé kúsky, poukladáme na cesto, potom k tomu ešte pridáme 3/4 konzervy ananásu a mandariniek. Ovocie polejeme smotanou vymiešanou s vanilkovým cukrom a dáme do chladničky stuhnúť, sspoň na 4 hodiny, alebo do druhého dňa. Do stuhnutej smotany poukladáme piškóty tak, aby boli rovnou plochou navrch. Na ne poukladáme zvyšok ovocia z konzerv, banán a mango. Zalejeme to všetko želatínou pripravenou podľa návodu na výrobku. Šťavu z konzerv môžeme použiť při príprave želatíny. Necháme tuhnúť, aspoň 4 hodiny. Stuhnuté nakrájame na malé kocky, na každú dáme čiapočku šľahačky a posypeme čokoládovými granulami.