Parížske rožky podľa Andrejovej Zuzky

2018-02-28

Ingrediencie

  • 5 bielkov, 300 g práškového cukru, 200 g mletých orechov, na polevu čokoládu na varenie, tuk Cera, na krém 1 vrecúško čokoládového pudingu, 2,5 dl mlieka, 250 g masla, 150 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Bielka s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Do teplej zmesi pridáme mleté orechy a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu naplníme do vrecúška a odstrihnutým špicom vrecúška hmotu vytláčame na vymastený plech, do tvaru asi 8 cm dlhých rožkov, na hrúbku 0,5 cm. Sušíme 40 minút v mierne predhriatej rúre. Príprava krému: mlieko s pudingovým práškom uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme a postupne pridávame vychladnutý puding. Na upečené rožky vytláčame pomocou zdobiaceho vrecka pripravený krém. Takto pripravené rožky, krémovou časťou, máčame do čokoládovej polevy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1159
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1160

Podobné recepty:
  • Ovocný koláč I

    Ovocný koláč I

  • Sladký pistáciový dezert s pomarančovým džemom

    Sladký pistáciový dezert s pomarančovým džemom

  • Menej sladký pudingový zákusok

    Menej sladký pudingový zákusok

kuk