Najjednoduchší koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g polohrubej múky, 1 (250 g) stužený tuk (na Slovensku napríklad Palmarín), štipku soli, 2,5 dl pochúťkovej smotany.

Postup

Krok 1

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré odložíme na 12 hodín do chladničky. Z cesta môžeme pripravovať sladké, alebo aj slané koláče. Cesto rozvaľkáme na potrebnú hrúbku a vykrajujeme vhodné tvary, ktoré naplníme plnkou. Uzatvoríme, poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia do bledo hnedej farby. Tipy na plnky: maková – zomletý mak zmiešame s práškovým cukrom a prevareným mliekom na hustú kašu. Gaštanová – gaštany uvaríme, ošúpeme, prepasírujeme, zmiešame s cukrom, prípadne kvapkou rumu. Môžeme použiť aj kúpené gaštanové pyré. Orechová – zomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a prevareným mliekom na hustú kašu. Mäsová – mleté mäso ochutíme soľou a korením podľa vlastnej predstavy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1009
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1010

Podobné recepty:
  • Rýchly bryndzový koláč

    Rýchly bryndzový koláč

  • Makovník so smotanovou plnkou a želatínou

    Makovník so smotanovou plnkou a želatínou

  • Sacherova torta

    Sacherova torta

kuk