Plnené papriky zapečené v šľahačke

2006-11-09

Ingrediencie

  • 8 paprík, 8 trojuholníkov taveného syra, soľ, mleté biele korenie, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku korenia karí, 500 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, 2 lyžice posekaného ligurčeka, 0,5 l kečupu (podľa chuti sladkého a štipľavého), 2 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno. Zmiešame s mäsom, bielym korením, korením karí, soľou, zeleninovou koreniacou zmesou, ligurčekom a vajcom. Zmesou naplníme vyčistené papriky a poukladáme ich do vymasteného pekáča, alebo do remosky. Na každú papriku položíme jeden trojuholník syra a vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Po 20. minútach papriky zalejeme kečupom a smotanou, vložíme späť do rúry. Rúru vypneme a papriky necháme v rúre ešte 8 až 10 minút. Podávame s paradajkovým šalátom, ryžou, prípadne s pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 489
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

490

Podobné recepty:
  • Lužická rascová pochúťka

    Lužická rascová pochúťka

  • Pečená plnená paprika

    Pečená plnená paprika

  • Chrenové čevapčiči

    Chrenové čevapčiči

kuk