Raviolový šalát
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 500 g raviol (prípadne tortelín), 100 g tvrdého syra, 1 ľadový šalát, 100 g sušených paradajok, 200 g mozzarelly, olivový olej, 1 citrón, mrkvu, za hrsť vlašských orechov.
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme ich, pokvapkáme olivovým olejom a necháme vychladnúť. Pridáme na kocky pokrájanú mozzarellu, na kocky pokrájané sušené paradajky, mrku postrúhanú na väčších očkách. Dochutíme soľou, šťavou z celého citróna, olivovým olejom, prípadne čerstvou bazalkou a premiešame. Podávame na listoch ľadového šalátu. Posypeme postrúhaným syrom a posekanými orechmi.