Rýchly bryndzový koláč

2006-09-11

Ingrediencie

  • 500 g bryndze, 2 žĺtky, 0,5 dl sladkej smotany, 2 lyžičky mletej rasce, 1 lyžičku akéhokoľvek mletého korenia, 500 g múky, 80 g masla, 1 pohár mlieka, 2 lyžičky prášku do pečiva.

Postup

Krok 1

Bryndzu, žĺtky, smotanu i koreniny vymiešame na jednoliatu masu. Múku vymiešame s práškom do pečiva, maslom a mliekom na hladké cesto. Rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, môžeme z nich vyformovať oválne placky. Plech vyložíme papierom na pečenie, naň uložíme cesto a na cesto rozotrieme bryndzovú masu. Povrch ešte môžeme posypať nemletou rascou, bryndzovú masu je možné „vylepšiť" pridaním nadrobno posekanej a na oleji usmaženej cibuľky. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia po dobu 20 až 25 minút. Podávame teplé, môžeme ozdobiť lístkom z bazalky. Pred vložením do rúry môžeme placku ochutiť aj inými prísadami, napríklad štipkou papriky či iného špeciálneho korenia. Tieto placky možno pripraviť aj z kysnutého cesta.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 777
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

778

Podobné recepty:
  • Medovo orechový koláčik

    Medovo orechový koláčik

  • Florentínky

    Florentínky

  • Harlekýn

    Harlekýn

kuk