Rýchly bryndzový koláč
2006-09-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 500 g bryndze, 2 žĺtky, 0,5 dl sladkej smotany, 2 lyžičky mletej rasce, 1 lyžičku akéhokoľvek mletého korenia, 500 g múky, 80 g masla, 1 pohár mlieka, 2 lyžičky prášku do pečiva.
Postup
Krok 1
Bryndzu, žĺtky, smotanu i koreniny vymiešame na jednoliatu masu. Múku vymiešame s práškom do pečiva, maslom a mliekom na hladké cesto. Rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, môžeme z nich vyformovať oválne placky. Plech vyložíme papierom na pečenie, naň uložíme cesto a na cesto rozotrieme bryndzovú masu. Povrch ešte môžeme posypať nemletou rascou, bryndzovú masu je možné „vylepšiť" pridaním nadrobno posekanej a na oleji usmaženej cibuľky. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia po dobu 20 až 25 minút. Podávame teplé, môžeme ozdobiť lístkom z bazalky. Pred vložením do rúry môžeme placku ochutiť aj inými prísadami, napríklad štipkou papriky či iného špeciálneho korenia. Tieto placky možno pripraviť aj z kysnutého cesta.