Dezertný pohár á la tiramisu

2016-04-29
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Vrstvený dezert na spôsob tiramisu. Nájdete v ňom lahodnú chuť syra mascarpone. Po vychladení podávame.

Ingrediencie

  • 1 vrecúško dlhých piškót
  • 180 g mascarpone
  • 3 dl šľahačkovej smotany
  • 120 g práškového cukru
  • 3 ks vajcia
  • 5 dl kávy pripravenej z instantnej kávy
  • 1 dl kávového likéru
  • kakaový prášok

Postup

Krok 1

Do vychladnutej kávy pridáme kávový likér. Práškový cukor rozmixujeme so žĺtkami. Pridáme mascarpone a ešte mixujeme. Osobitne vyšľaháme smotanu a zľahka ju primiešame do žĺtkovo syrovej hmoty.

Krok 2

Na dno pohárov dáme tenkú vrstvu krému na ktorý ukladáme piškóty namočené v káve. Na vrstvu piškót dáme opäť asi 2,5 cm vysokú vrstvu krému.

Krok 3

Vrstvy opakujeme do zaplnenia pohára. Posledná vrstva by mala byť z krému.

Krok 4

Poháre odložíme do chladničky na 1 hodinu.

Krok 5

Pred podávaním posypeme kakaovým práškom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 945
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

946

Podobné recepty:
  • Parížsky syrový dezert

    Parížsky syrový dezert

  • Špirálová karí panvička

    Špirálová karí panvička

  • Žemličky

    Žemličky

kuk