Chrumkavé kotlety s pórovým pyré
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 25 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Zapekaná pochúťka z mäsa a póru si Vás hneď získa!
Ingrediencie
- 4 ks bravčové kotlety
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ks cukyne
- 1 hlávka cibule
- 40 g vykôstkovaných zelených olív
- 40 g strúhanky
- 100 g masla
- 500 g zemiakov
- 250 g póru
- 100 g masla do pyré
- 1,5 dl mlieka
Postup
Krok 1
Cukyňu, olivy a cibuľu nadrobno pokrájame.
Krok 2
Na polovici (50 g) masla speníme cibuľu, pridáme cukyňu, soľ, alebo zeleninovú koreniacu zmes. Krátko podusíme, pridáme olivy a rozmixujeme. Pridáme druhú polovicu masla, strúhanku a premiešame.
Krok 3
Kotlety krátko opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Opečené kotlety preložíme do pekáča a navrstvíme na ne hmotou z cukety, cibule, olív, masla a strúhanky. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C, pokým sa na kotletách nevytvorí chrumkavá kôra.
Krok 4
Pokrájané zemiaky a pór uvaríme v osolenej vode. Zemiaky scedíme, pridáme maslo a mlieko a rozmixujeme.