Chrumkavé kotlety s pórovým pyré

2016-04-13
  • Počet porcií : 3
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Zapekaná pochúťka z mäsa a póru si Vás hneď získa!

Ingrediencie

  • 4 ks bravčové kotlety
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ks cukyne
  • 1 hlávka cibule
  • 40 g vykôstkovaných zelených olív
  • 40 g strúhanky
  • 100 g masla
  • 500 g zemiakov
  • 250 g póru
  • 100 g masla do pyré
  • 1,5 dl mlieka

Postup

Krok 1

Cukyňu, olivy a cibuľu nadrobno pokrájame.

Krok 2

Na polovici (50 g) masla speníme cibuľu, pridáme cukyňu, soľ, alebo zeleninovú koreniacu zmes. Krátko podusíme, pridáme olivy a rozmixujeme. Pridáme druhú polovicu masla, strúhanku a premiešame.

Krok 3

Kotlety krátko opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Opečené kotlety preložíme do pekáča a navrstvíme na ne hmotou z cukety, cibule, olív, masla a strúhanky. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C, pokým sa na kotletách nevytvorí chrumkavá kôra.

Krok 4

Pokrájané zemiaky a pór uvaríme v osolenej vode. Zemiaky scedíme, pridáme maslo a mlieko a rozmixujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 906
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

907

Podobné recepty:
  • Banán na grile

    Banán na grile

  • Jahňacie mäso na ihle

    Jahňacie mäso na ihle

  • Bulharská sarma

    Bulharská sarma

kuk