Syrové krokety so šampiňónovým ragú
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Ingrediencie
- 1 l zeleninového vývaru, 150 g detskej krupice, 1 lyžicu masla, soľ, muškátový oriešok, 3 vajcia, 50 g tvrdého syra (napríklad Eidam), 50 g parmezánu, olej, 400 g šampiňónov, 1 pór, 200 g prerastenej slaniny, polovicu hlávky čínskej kapusty, 2 dl šľahačkovej smotany, zeleninovú koreniacu zmes, majorán, 1 lyžicu hladkej múky.
Postup
Krok 1
Do zeleninového vývaru krupicu za stáleho miešania prisypávame krupicu a uvaríme kašu. Po vychladnutí primiešame vajcia, oba postrúhané syry, postrúhaný muškátový oriešok. Pór a (môžeme pripraviť z vody a zeleninovej koreniacej zmesi) pokrájame na tenké kolieska. Kapustu pokrájame na tenké rezance, šampiňóny pokrájame na plátky. Na oleji speníme pokrájaný pór a po chvíli pridáme na malé kocky pokrájanú slaninu, šampiňóny a kapustu, premiešame a prikryjeme. Krátko podusíme (asi 5 minút). Múku rozmiešame smotanu a pridáme k šampiňónom. Krátko povaríme. Z pripravenej kaše tvarujeme, dvomi lyžicami, halušky a vypražíme ich v horúcom oleji. Na tanier dáme šampiňónové ragú a vložíme doň vypražené krokety.