Viedenský zemiakový šalát
2006-04-09- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy , Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 1 lyžicu horčice, 1 cibuľu, olej, 0,5 litra mäsového vývaru, 1 zväzok petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvarené v šupke očistíme, nakrájame na kolieska a dáme do misy. Pridáme horčicu, najemno pokrájanú petržlenovú vňať a polejeme malým množstvom oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a najemno pokrájanú cibuľu. Zalejeme horúcim mäsovým vývarom a odložíme na chladné miesto. Podávame až po minimálne hodinovom odstátí.