Plnený pór na paradajkách

-0001-11-30

    Ingrediencie

    • 2 hrubé póry, 500 g paradajok, 150 g šunky, 150 g mozzarelly, 150 g syra s modrou plesňou, 1 kyslú smotanu, 4 strúčiky cesnaku, 2 žĺtky, 200 g paradajkového pretlaku, olivový olej, bazalku, soľ, mleté biele korenie.

    Postup

    Krok 1

    Hrubý pór prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Jednotlivé vrstvy oddelíme, čím vzniknú akoby korýtka. Mozzarellu a plesňový syr nahrubo postrúhame, primiešame kyslú smotanu, žĺtky, korenie, prelisovaný cesnak, prípadne soľ. Šunku pokrájame na malé štvorčeky, pridáme do plnky a premiešame. Zelenú časť póru pokrájame na jemné rezance, paradajky pokrájame na mesiačiky. Rajčiny, pór a pretlak podusíme na olivovom oleji. Korýtka z póru naplníme plnkou a poukladáme ich medzi paradajky. Posypeme bazalkou a korením. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 856
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    857

    Podobné recepty:
    • Špenátové lasagne II

      Špenátové lasagne II

    kuk