Rýchla cibuľová polievka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 2 litre vývaru z mäsa, 3 väčšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, hladkú múku, masť, 1 kocku droždia, 2 vajcia, strúhanku, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Do mäsového vývaru dáme variť pokrájané cibule, pridáme soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie a necháme variť až kým sa cibuľa úplne uvarí. Keď je cibuľa uvarená všetko poriadne rozmixujeme. Pridáme 2 rozpučené strúčiky cesnaku, zápražku z masti a múky. Privedieme k varu a lyžičkami vhadzujeme malé halušky. Na príprave halušiek potrebujeme opražiť na rozpálenej masti cesnak, pridáme droždie. Necháme trošku vychladnúť a pridáme vajcia. Všetko dobre premiešame, podľa potreby pridáme strúhanku, soľ, čierne korenie. Necháme odstáť asi 20 minút. Keď je cesto stuhnuté formujeme lyžičkami halušky, ktoré hádžeme do vriacej polievky a varíme asi 15 minút. Po uvarení do polievky pridáme najemno nesekanú petržlenovú vňať.