Zeleninový nákyp so sójou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Sójové pokrmy
Ingrediencie
- 1/2 karfiolu, 1/2 hlávkovej kapusty, 100 g mrkvy, 40 g oleja, 80 g sójovej múky hladkej, 2,5 dl mlieka, 1 vajce, 30 g tuku na vymastenie, 30 g strúhanky.
Postup
Krok 1
Očistenú, umytú zeleninu dáme variť do vriacej osolenej vody. Z oleja a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vlažným mliekom, dobre rozšľaháme a povaríme. Pridáme žĺtok, uvarenú zeleninu pokrájanú na malé kocky. Nakoniec zľahka premiešame tuhý sneh z bielkov. Vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a upečieme. Podávame so šalátom so surovej zeleniny.