Ryba na mlynársky spôsob
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 4 porcie ryby s kožou, 6 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice olivového oleja, maslo, šťavu z dobre umytého citróna, 2 lyžice kapár, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Múku zmiešame so soľou a korením a v zmesi obalíme kusy ryby. Prebytočnú múku odstránime. Vypražíme vo veľmi horúcom oleji, najprv kožou dolu. Vyprážame 2 minúty z každej strany. Rybu pokladáme na taniere. Do výpeku pridáme maslo a keď začne hnednúť, pridáme citrónovú šťavu a kapary. Premiešame a krátko povaríme. Omáčkou prelejeme ryby.