Strukovinová pečienka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 250 g namáčaných strukovín, 150 g suchého celozrnného chleba alebo ovsených vločiek, 1 cibuľa, 2 vajcia, 1,5 dl mlieka, olej, soľ, zelené vňate, strúčik cesnaku.
Postup
Krok 1
Prebrané a umyté strukoviny namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Uvaríme a zomelieme ich na mäsovom mlynčeku spolu s chlebom, ktorý sme namočili v mlieku, cibuľou a cesnakom. Primiešame vajcia a nasekané zelené vňate. Ak máme masu riedku pridáme ovsené vločky, dochutíme, sformujeme roládu, potrieme mliekom a pečieme na plechu v dobre vyhriatej rúre. Roládu môžeme piecť aj v alobale. Podávame so zemiakmi a rôznymi šalátmi.