Bezmäsitý segedínsky guláš
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Segedínsky guláš môžeme podávať aj na vegetariánsky spôsob. Vychutnáte si ho s knedľou.
Ingrediencie
- 750 g kyslej kapusty
- 2 lyžica sladkej sójovej omáčky
- 1 ks cibuľu
- 1 kocka zeleninového vývaru
- korenie karí
- 1 lyžička kurkumy
- 1 ks kyslú smotanu
- 1 vrecúško sójových kociek
Postup
Krok 1
Kapustu scedíme (necháme dobre odkvapkať). Aj je príliš kyslá, prepláchneme ju studenou vodou. Sójové kocky prelejeme sladkou sójovou omáčkou a podlejeme vriacou vodou.
Krok 2
Scedenú kapustu podlejeme vodou a varíme spolu s pokrájanou cibuľou, kockou zeleninového vývaru, karí korením, kurkumou a zmäknutými sójovými kockami. Môžeme dochutiť aj inými koreninami. Pred dovarením vmiešame do smotany hladkú múku, vlejeme ku kapuste, premiešame a krátko povaríme. Podávame s knedľou.