Paradajky plnené hríbmi

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 8 paradajok, 250 g hríbov, 1 cibuľu, 1 malý paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, strúhanku, posekanú petržlenovú vňať, strúhaný syr, maslo. Na omáčku: múku, maslo, smotanu.

Postup

Krok 1

Z umytých paradajok zrežeme vršky a vyberieme dužinu. Hríby očistíme, pokrájame na tenké plátky a spolu s cibuľou udusíme na oleji. Pridáme paradajkový pretlak, dužinu z paradajok soľ, korenie, pretlačený cesnak, strúhanku a posekanú petržlenovú vňať. Premiešame a zmesou naplníme paradajky. Posypme ich strúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a zapečieme v rúre. Podávame preliate smotanovou omáčkou, ktorú si pripravíme osmažením múky na masle a pridaním smotany. Omáčku krátko povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 768
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

769

Podobné recepty:
  • Kapusta zapekaná s jaternicovou kašou

    Kapusta zapekaná s jaternicovou kašou

  • Francúzska plnená cibuľa

    Francúzska plnená cibuľa

  • Syrové praclíky

    Syrové praclíky

kuk