Paradajky plnené hríbmi
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 8 paradajok, 250 g hríbov, 1 cibuľu, 1 malý paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, strúhanku, posekanú petržlenovú vňať, strúhaný syr, maslo. Na omáčku: múku, maslo, smotanu.
Postup
Krok 1
Z umytých paradajok zrežeme vršky a vyberieme dužinu. Hríby očistíme, pokrájame na tenké plátky a spolu s cibuľou udusíme na oleji. Pridáme paradajkový pretlak, dužinu z paradajok soľ, korenie, pretlačený cesnak, strúhanku a posekanú petržlenovú vňať. Premiešame a zmesou naplníme paradajky. Posypme ich strúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a zapečieme v rúre. Podávame preliate smotanovou omáčkou, ktorú si pripravíme osmažením múky na masle a pridaním smotany. Omáčku krátko povaríme.