Otcove gule z kanárskych ostrovov

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g veľmi drobných zemiakov (priemer 1 až 2 cm), soľ, 4 lyžice oleja, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku mletej červenej papriky sladkej, štipku mletej červenej papriky štipľavej, 4 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke vo veľmi slanej vode. Z oleja a múky pripravíme svetlú zásmažku, do ktorej pridáme mletú červenú aj štipľavú papriku. Zalejeme studenou vodou v takom množstve, aby vznikla pomerne hustá omáčka. Do omáčky pridáme prelisovaný cesnak a uvarené (neošúpané) zemiaky. Podľa chuti osolíme. Podávame ako prílohu, alebo ako samostatné jedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 982
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

983

Podobné recepty:
  • Dámska pochúťka

    Dámska pochúťka

  • Grilovaná cuketa s cesnakom

    Grilovaná cuketa s cesnakom

  • Angelikina pochúťka

    Angelikina pochúťka

kuk