Otcove gule z kanárskych ostrovov
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 500 g veľmi drobných zemiakov (priemer 1 až 2 cm), soľ, 4 lyžice oleja, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku mletej červenej papriky sladkej, štipku mletej červenej papriky štipľavej, 4 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke vo veľmi slanej vode. Z oleja a múky pripravíme svetlú zásmažku, do ktorej pridáme mletú červenú aj štipľavú papriku. Zalejeme studenou vodou v takom množstve, aby vznikla pomerne hustá omáčka. Do omáčky pridáme prelisovaný cesnak a uvarené (neošúpané) zemiaky. Podľa chuti osolíme. Podávame ako prílohu, alebo ako samostatné jedlo.