Plnený kapustový list

2005-08-05

Ingrediencie

  • 250 g ryže, 200 g mletého bravčového mäsa, 2 stredne veľké červené cibule, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 0,5 l mäsového vývaru, 1 veľkú hlávku kapusty, 400 g kyslej kapusty.

Postup

Krok 1

Hlávku kapusty, z ktorej sme vykrojili hlúb povaríme vo veľkom hrnci a necháme do druhého dňa zmäknúť. Cibuľu pokrájame na kúsky, zmiešame s mletým mäsom, pridáme soľ, korení, zeleninovú koreniacu zmes a umytú ryžu. Z hlávky kapusty odlúpneme jednotlivé listy, ktoré položíme kôpku pripravenej zmesi mäsa a ryže a zvinieme. Do pekáča navrstvíme kyslú kapustu, na ktorú poukladáme naplnené kapustové listy a zalejeme vývarom. Vložíme do zahriatej rúry a pomaly pečieme 1 hodinu. Naplnené kapustové listy podávame s kyslou kapustou, ozdobíme kyslou smotanou, prípadne kúskom kapie. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 551
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

552

Podobné recepty:
  • Slané  palacinky s kelovou náplňou

    Slané palacinky s kelovou náplňou

  • Kapustové taštičky s mäsom

    Kapustové taštičky s mäsom

  • Florentské medailóniky na špenáte

    Florentské medailóniky na špenáte

kuk