Krémeš z medového cesta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Medové pláty (prípadne lístkové cesto). Krém 1: 8 dl mlieka, 2 žĺtky, 2 vrecúška pudingového prášku Zlatý klas, 1 vrecúško vanilkového cukru, 2 lyžice hladkej múky, 150 g práškového cukru, 250 g stuženého tuku, rumovú esenciu alebo 2 lyžice rumu. Krém 2: 7,5 dl šľahačkovej smotany, štipku sódy bikarbóny, 1 stužovač šľahačky. Poleva: 100 g čokolády na varenie, 80 g tuku.

Postup

Krok 1

Krém 1: v mlieku rozmiešame žĺtky, vanilkový cukor, hladkú múku, práškový cukor, pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme na hustý krém. Vymiešame stužený tuk, do ktorého po lyžičkách pridávame vychladnutý krém. Nakoniec primiešame do krému rum alebo rumovú esenciu. Krém 2: do šľahačky pridáme sódu bikarbónu, stužovač šľahačky a vyšľaháme do tuha. Poleva: tuk a čokoládu na varenie rozpustíme v menšom hrnci nad parou a premiešame. Ak máme k dispozícii medové pláty tak na spodný medový plát navrstvíme žĺtkový krém, a na krém rovnomerne navrstvíme šľahačkovú hmotu. Prikryjeme ďalším, vrchným, medovým plátom. Kraje na bočných stranách úhľadne zarovnáme. V prípade použitia lístkového cesta upečieme na plechu 2 samostatné pláty a použijeme ich obdobne, ako medové. Povrch zákusku polejeme čokoládovou polevou a necháme v chlade postáť 12 hodín.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1190
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1191

Podobné recepty:
  • Slonie slzy

    Slonie slzy

  • Čokoláda po domácky

    Čokoláda po domácky

  • Koláčiky z lineckého cesta

    Koláčiky z lineckého cesta

kuk