Rizoto z húb

2018-03-10
  • Rizoto z húb

Popis

Rizoto z húb pri podávaní porciu rizota vytvarujeme v šálke alebo naberačke, vyklopíme na tanier, podlejeme šťavou a navrchu posypeme strúhaným syrom.

Ingrediencie

  • 400 g húb
  • 1 ks 1 cibuľu
  • 2 lyžica masti
  • mleté čierne korenie
  • hladkú múku
  • 1,5 dl zeleninového vývaru
  • soľ
  • 150 g ryže
  • 2
  • 5 dl zeleninového vývaru na dusenie ryže
  • 25 g konzervovaného hrášku
  • 50 g strúhaného syra
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Očistené, umyté huby pokrájame na drobné kocky. Na masti sa krátko opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme huby, okoreníme a podusíme. Časť šťavy z dusenia zlejeme, vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme a zaleje vývarom, dobre zamiešame a varíme. Počas varenia občas zamiešame, dochutíme soľou a precedíme. Prebratú, niekoľkokrát opláchnutú ryžu sparíme vriacou vodou, precedíme a necháme odkvapkať. Pripravenú ryžu nasypeme na podusené huby, zaleje potrebným množstvom vývaru, osolíme a bez miešania necháme zovrieť. Zovretú ryžu pod pokrievkou v rúre dusíme domäkka. Udusené rizoto zľahka premiešame, pridáme precedený hrášok a zamiešame. Pri podávaní porciu rizota vytvarujeme v šálke alebo naberačke, vyklopíme na tanier, podlejeme šťavou a navrchu posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1840
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1841

Podobné recepty:
  • Zelerovo ovocný šalát

    Zelerovo ovocný šalát

  • Zemiakové šúľky s bavorskou kapustou

    Zemiakové šúľky s bavorskou kapustou

  • Huby s bryndzou

    Huby s bryndzou

kuk