Tajomstvo orientu
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 300 g kuracích pŕs, 300 g kuracej pečene, 2 jablká, 1 konzervu ananásu (kolieska), 50 g opražených mandlí, olej. Na cesto: 2 vajcia, hladkú múku, mlieko: Na omáčku: 3 dl vody, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžičky cukru, soľ, 2 lyžice octu, 3 lyžičky škrobovej múčky, zeleninovú koreniacu zmes.
Postup
Krok 1
Mäso a pečeň pokrájame na plátky. Jablká ošúpeme, jadrovník odstránime a pokrájame na kolieska. Z vajec, múky a mlieka vymiešame cesto (o niečo hustejšie, ako na palacinky). Mäso, pečeň, jablká a ananás obaľujeme v ceste a vyprážame na horúcom oleji. Do vriacej vody pridáme cukor, štipku soli, sójovú omáčku rozmiešanú so škrobovou múčkou, mandle. Podľa chuti omáčku okyslíme a osolíme zeleninovou koreniacou zmesou. Na tanier rozdelíme mäso, pečeň, jablká a ananás a prelejeme pripravenou omáčkou.